A málna és a barack jól ellensúlyozza a tészta édességét. Ennek a kuglófnak senki nem tud ellenállni.
Nem kell külön alkalom ahhoz, hogy kuglófot süss. Bár hagyományosan élesztővel készül, a gyorsabb, kevert tésztás változatok is legalább olyan finomak. Bolondítsd meg a pillekönnyű sütit friss idénygyümölcsökkel, barackkal, málnával.
Hozzávalók 16 szelethez:
25 dkg barack
22 dkg liszt
15 dkg málna
12 dkg cukor
4 db tojás
1.5 dl tej
1.5 dl olaj
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a cukorral és a vaníliás cukorral keverd ki jól, szinte fehéredésig. Öntsd hozzá az olajat, a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral és reszelt citromhéjjal vegyített lisztet. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és fakanállal keverd a masszába. Végül rakd hozzá az apróra vágott barackot és a málnát.
Kanalazd a masszát egy közepes méretű kuglófformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 45 perc alatt. Hagyd kihűlni, majd borítsd ki a formából, és porcukorral meghintve kínáld.
0 Megjegyzések