A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország barlangi mentőket ajánlott fel Thaiföldnek

A mentőakció vasárnap kezdődött, hamarosan az összes gyerek és edzőjük is kikerülhet épségben a barlangból.
Magyarország felajánlotta segítségét a thaiföldi kormánynak a Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat kimentéséhez - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter az MTI híradása szerint.

Szijjártó Péter újságíróknak elmondta,
"természetesen ahogy az egész világ, úgy mi Magyarországon is szinte lélegzetvisszafojtva figyeljük, hogy sikeres lesz-e a thaiföldi mentőakció. Remélhetőleg a labdarúgócsapat valamennyi játékosát és edzőjét is sikerül majd kimenteni a barlangból".
Szijjártó közölte, hogy felvették a kapcsolatot a barlangi mentők vezetőjével. Jelezték a thaiföldi kormánynak is, hogy ha szükség van további barlangi mentőkapacitásra, akkor Magyarország készen áll az együttműködésre velük.

A külügyminiszter szerint konzultáltak a Magyar Karitásszal is az esetleges későbbi segítségnyújtásról, és a szervezet szintén készen áll arra, hogy a thaiföldi kormány igénye esetén támogatást nyújtson.

Mint mondta, a thaiföldi kormány megköszönte a felajánlást, és közölte, hogy a világ szinte valamennyi országából érkezett valamilyen felajánlás, és amennyiben igényt tartanak a magyar segítségre, időben jelzik, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.

Vasárnap sikeresen kimentették a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági focicsapat első négy tagját, hétfő délelőtt pedig a második mentőakció is elindult. A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló csoport június 23-a óta raboskodik a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések