A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A sorozatos botrányok ellenére Zuckerberg már a világ harmadik leggazdagabb embere

Azért Jeff Bezost és Bill Gates-t még nem sikerült lenyomnia a 34 éves milliárdosnak.
Annak ellenére, hogy a Facebook bevallotta: több mint kétmilliárd felhasználó adataihoz férhettek hozzá, és hogy adatkezelési botrányba keveredett a cég, Mark Zuckerberg lett a világ harmadik leggazdagabb embere.

Zuckerberg vagyonát a pénteki tőzsdezáráskor a Bloomberg 81,6 milliárd dollárra becsülte - ez 22 440 000 000 000 forint.

A Facebook alapítója idén megelőzte Warren Buffet üzletembert, aki tíz éve a világ leggazdagabb embere volt.

A lista első helyén idén is Jeff Bezos áll, a második pedig a Microsoft atyja, Bill Gates. "Most először van a dobogó mindhárom fokán a technológiai szektorból meggazdagodott üzletember" - írja az Index.

A Facebook-részvények értéke a vállalatot sújtó adatvédelmi és álhír botrányok ellenére 15 százalékot emelkedtek. A botrány akkor tört ki, amikor a cég közzétette, hogy milyen mértékben és milyen módokon használták fel a profilokat akár egyszerű fejlesztők, akár rossz szándékú adathalászok.

Mike Schroepfer, a cég technológiáért felelős vezetője szerdán délelőtt mikroblog-bejegyzésben hozta nyilvánosságra, hogy a brit-amerikai Cambridge Analytica nem 50 millió, hanem 87 millió Facebook-profil adatait szerezte meg, és ebből 71 millió felhasználó volt amerikai.

Christopher Wylie, a Facebook egyik volt kutatója - aki az egész adatlopási ügyet kirobbantotta - Twitter-bejegyzésben reagált, és közölte, hogy a Cambridge Analytica még 87 millió felhasználóénál is több profilt dolgozott fel.

Magyarországon körülbelül 32 ezer felhasználó adataihoz férhettek hozzá.

Mark Zuckerberg akkor azt nyilatkozta: span class="hatterszin">"Mi idealista és optimista vállalat vagyunk és az első évtizedben valójában csak azokra a jó dolgokra figyeltünk, amelyek az emberek összehozásából fakadnak" - mondta a Facebook-vezér.

"Most már világos, hogy nem figyeltünk eléggé a visszaélések megelőzésére és arra, hogy az emberek hogyan használhatják fel ártalmas célokra is ezeket az eszközöket".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések