A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar tokaji lett a világ második legjobb muskotálya

A francia világversenyen a Holdvölgy borászat 2014-es bora nyert ezüstérmet.
A Franciaországban idén 18. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 23 ország 212 száraz, édes, gyöngyöző, illetve fehér, rozé és vörös muskotály borából választotta ki a legjobbakat.

A Muscats du Monde 2018 világverseny második legjobb borának választották a mádi Holdvölgy borászat 2014-es Exaltation nevű, édes tokaji sárgamuskotályát.

Az idei mezőny egyetlen magyar díjazott borászata a Holdvölgy volt, de ez a borászat abban is élen jár, hogy már negyedik alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on. A díjnyertes borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt. A Holdvölgy Tokaj-hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 22 parcelláján gazdálkodik, környezettudatos szőlőművelést folytatva, az ökológiai termelés elemeit integrálva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések