A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a #MeTwo – Új hastag őrületet generált Özil

Rasszizmusról panaszkodnak a németországi etnikai kisebbségek tagjai.
Mesut Özil török származású német labdarúgó a futball-világbajnokság után bejelentette: nem játszik többé a német válogatottban, miután őt és az Erdogan török elnökkel való találkozóját okolták csapata kudarcáért.

A játékos rasszizmusról beszélt, esete nyomán új hashtag-kampány indult el Németországban: a #MeTwo – adja hírül a France 24.

A kampányt Ali Can török származású újságíró hirdette meg, célja az, hogy rámutasson: számos németországai etnikai kisebbséghez tartozó ember egyszerre két kultúrával és országgal is közösséget vállal.


Hétfőig több mint 150 ezer bejegyzés született a Twitteren, amelyben a kisebbségek elleni diszkriminációról számolnak be a posztolók – így például a bőrszín vagy a fejkendő miatti megkülönböztetésről panaszkodnak.
„Újra kell definiálnunk, mit jelent németnek lenni” – nyilatkozta Can. „Hiába akarnak a bevándorlók beilleszkedni a német társadalomba, egyedül nem fog menni nekik. Mindenkinek segíteni kell a beilleszkedésben” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések