A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.
A busz utasai 2018. július 21-én 1 óra 50 perckor jelentkeztek belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során egy nő görög személyi igazolványt adott át. Az adattári ellenőrzés azonban megállapította, hogy az iratot a görög hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben körözik. Ezt követően egy szintén görög vezetői engedélyt nyújtott át, mellyel kapcsolatban a határrendészek megállapították, hogy hamisítvány.

A nő ellen, aki végül iráni állampolgárnak vallotta magát, közokirat-hamisítás miatt indult eljárás. Emellett mivel sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések