Ha főzés nélkül készíted a málnaszörpöt, sokkal zamatosabb lesz, és megmaradnak benne a vitaminok.
Ha a szénsavas, bolti italokat száműznéd, és inkább saját magad készítenéd a nyári frissítőket, akkor próbáld ki a főzés nélküli málnaszörpöt! A maradék gyümölcspépet ne hagyd veszni, főzz belőle lekvárt! A szirupot hígítva fogyaszd, jól jön limonádékba, koktélokba is!
Hozzávalók:
1.5 kg málna
8 dl víz
80 dkg cukor
1 késhegynyi szalicil
1 késhegynyi borkősav
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, válogasd át, az egészségtelen szemeket feltétlenül dobd ki, különben a szörp könnyen megromlik. Rakd egy nagy edénybe, jól törd össze, bevetheted a krumplinyomót vagy a botmixert is. Öntsd hozzá a vizet, add hozzá a borkősavat és a szalicilt, majd hagyd állni egy éjszakán át.
Másnap szűrd át gézen, rakd hozzá a cukrot, és várd meg, míg elolvad. Töltsd a levet jól elmosott, kifertőtlenített üvegekbe. A legegyszerűbb, ha az üvegeket mikróban egy percig a legmagasabb fokozaton járatod. Jól zárd le, és tárold hűvös, száraz helyen.
0 Megjegyzések