Sárgadinnyéből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, ráadásul a fűszerezés is isteni.
A hideg, mézédes sárgadinnye a nyár nagy kedvence, ami nem csoda, hiszen már önmagában is fenséges. Ínycsiklandó fűszerezéssel, levesként tálalva azonban egyenesen telitalálat. A tejszín selymes állagúvá varázsolja, amitől igazán krémes lesz. Bolondítsd meg mentalevéllel és tejszínhabbal, vagy próbáld ki fagylalttal!
Hozzávalók:
1 db közepes sárgadinnye
2 dl tejszíncsipet fahéj
5 dkg méz
0.5 dkg gyömbér (őrölt)
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál citrom- vagy lime-lé
2 dl muskotályos bor
2 dl tejszíncsipet fahéj
5 dkg méz
0.5 dkg gyömbér (őrölt)
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál citrom- vagy lime-lé
2 dl muskotályos bor
Elkészítés:
Turmixgépben turmixold simára a sárgadinnye kivájt belsejét, egy külön tálban pedig keverd ki a tejszínt, a mézet, a bort és a reszelt gyömbért. Ezután add hozzá a turmixolt gyümölcsöt, végül tedd még ellenállhatatlanabbá a porcukorral és a citrom vagy lime levével.
Helyezd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálald pohárban, tálkában, esetleg a dinnye héjában. A tetejére rakj tejszínhabot és mentalevelet.
0 Megjegyzések