A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezt biztosan nem tudtad! Ezt köszönhetjük a 99 éves magyar legendának

A 99. születésnapját éppen ma ünneplő Bálint György, vagyis Bálint gazda egy krimibe illő, négy évtizedes titokról rántotta e a leplet.
Ha annak idején egy szemfüles tolvaj nem vet szemet a magyar kertészmérnöki delegáció autójára egy dél-olasz városkában, talán Magyarországon sosem lesz ilyen népszerű a cukkini. A Ripost, 99. születésnapja előtt egy nappal látogatta meg az ország kertészeként ismert Bálint gazdát, akit egy tortával és célzásképpen egy kosár cukkinivel ajándékoztak meg.

Bálint György vette a lapot és azonnal mesélni is kezdte, miként találkozott először ezzel a különleges növénnyel, melynek első magjait ő hozta be Magyarországra.
Körülbelül negyven éve történt, hogy egy termelőszövetkezeti küldöttség vezetőjeként Olaszországban jártam.
Az volt a feladatunk, hogy Dél-Olaszországban elmeséljük, hogyan működik nálunk a mezőgazdaság. A polgármesteri hivatal nagytermében volt az esemény és mire végeztünk, kiderült, hogy ellopták az autónkat.Gyakorlatilag ott álltunk minden holmink nélkül, csak a zsebünkben lévő útlevelünk maradt meg...” 
- kezdett bele a történetbe Bálint György, aki a Ripost napilap mai számában felfedi a cukkini hazánkba kerülésének titkát és azt is elmeséli, mivel foglalatoskodik mostanában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések