A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez segít, ha túl zsíros lett a pörkölt vagy a gulyás

Lehet ugyan napraforgóolajjal is készíteni a marha-, a sertés- vagy a csirkepörköltet, a gulyást – csak nem érdemes!
Nem csak mesterszakácsok tudják, hogy egészen más, sokkal finomabb a hagyományos magyar pörkölt vagy gulyás íze, ha sertés- vagy kacsazsírral készül. Csak évtizedeken keresztül azt hallottuk – hiszen el kellett adni a napraforgóolajat –, hogy milyen egészségtelen a zsír!

Tény, hogy túl sok zsír fogyasztása károsan hat az emberi szervezetre – és a testsúlyunkra is.

Mit tegyünk, ha túl zsíros lett a pörkölt vagy a gulyás?

Csak semmi pánik! Erre is van megoldás!

Ha nem azonnali fogyasztásra készítettük, akkor ha kissé kihűlt, tegyük a hűtőszekrénybe. Így másnapra összegyűlik az étel tetején a felesleges zsír, és megkeményedik, így már könnyen le tudjuk kanalazni róla.

Ha azonban rövidesen tálalni szeretnénk, és éppen van jégkockánk a fagyasztóban, akkor itt a megoldás kulcsa!

Tekerjük be a jégkockát egy darabka konyhai papírtörlőbe, majd lógassuk bele a még forró, de már nem bugyogó ételbe. A jégtől azonnal megdermed a zsír, és rá is ragad a papírtörlőre, így könnyen eltávolíthatjuk a felesleget a pörköltből vagy a gulyásból.

Figyelem: Csak jó minőségű, vastag papírtörlő alkalmas erre a célra, a gyenge minőségű szétfoszlik és beleeshet az ételbe!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések