A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erzsébet királynő meseszép menyasszony volt - Így ragyogott Fülöp herceg oldalán

1947. november 20-án mondták ki a boldogító igent.
Idén lesz 71 éve, hogy II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg kimondta a boldogító igent a Westminster-apátságban. Ők a legelső uralkodói pár, akik a monarchia történetében ennyi évet leélhettek egymás mellett.

Erzsébet királynő mindössze 21 éves volt, amikor férjhez ment. Az esküvő az eljegyzés után négy hónappal zajlott le. Óriási volt a szervezés, mivel kétezer embert hívtak meg a ceremóniára. Az esküvő napján a királynőt nyolc koszorúslány segítette, hogy minden tökéletes legyen a nagy napon.

A királynő gyönyörű volt, és csak úgy ragyogott Fülöp herceg oldalán. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett az uralkodópár.
II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947-ben mondták ki a boldogító igent - a királynő csupa derű volt az esküvője napján.
Fülöp herceg szerelmes pillantást vetett Erzsébetre, látszik, hogy nagy volt a boldogság.
A világon 200 millióan követték az eseményt, a BBC Radio sugározta a szertartást.
Erzsébet királynő uszálya négy és fél méteres volt, a tízezer kővel ékesített menyasszonyi ruháját Norman Hartnell tervezte.
Az akkor még csak 21 éves Erzsébet királynő az esküvői sminkjét maga készítette el. Gyönyörű volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések