A mindenféle jóval töltött patisszon könnyed nyári fogás, mégsem maradsz utána éhes.
A cukkini és más tökfélék mögött a patisszon méltatlanul háttérbe szorul. Változatosan kínálhatod, rántva is finom, töltve azonban még jobb. A csillagtöknek alacsony a kalóriatartalma, így, ha csirkemellet használsz a töltelékhez, a diéta ideje alatt is megeheted. Próbáld ki sárga patisszonnal, az talán még ízletesebb, mint a fehér.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kisebb patisszon
50 dkg darált hús
15 dkg sajt
1 bögre rizs
4 db paradicsom
1 db lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika
olaj
só
bors
Elkészítés:
A patisszont mosd meg, a tetejét vágd le, ez lesz a kalapja. Kanál segítségével szedd ki a belsejét, a kikapart húsát ne dobd ki, jó lesz majd a töltelékbe. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon süsd meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomokat és a patisszon mag nélküli belsejét. Fedő alatt párold 10 percig, közben többször kavard meg. A rizst kevés olajon futtasd meg, ha kifehéredik, öntsd fel két bögre forró vízzel, és főzd puhára.
Töltsd meg a tököt a darált húsos keverékkel és a rizzsel, a kettőt akár össze is keverheted. Rakd a tetejére az aprított petrezselymet, tedd vissza rá a kalapot, és sorakoztasd kevés olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Süsd 180 fokos sütőben 40 percig, ezt követően szórd rá a reszelt sajtot, és told vissza a sütőbe. Ha a sajt megolvad, kiveheted. Hagyd kicsit hűlni, és már kínálhatod is.
0 Megjegyzések