A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cafetéria: Sztrájk vagy országos demonstráció is jöhet

Kétmillió embernek csökkenne a jövedelme, ha elfogadják a törvényt.
A szakszervezetek országos megmozdulásra is készek, ha a parlament elfogadja a jelenlegi cafetéria-rendszer - dolgozókat hátrányosan érintő - módosítását. A kormány jelentősen emelné például az Erzsébet-utalvány vagy a lakástámogatás adóját - derült ki az RTL Híradó beszámolójából.

Korábban a szakszervezetek már arra kérték a kormányt, hogy őrizze meg a cafeteria elemeket, a fenntartásukról pedig kössön a szociális partnerekkel 2022-ig szóló kiegészítő megállapodást. A szakszervezetek szerint közel 2 millió munkavállalót érint a cafetéria, akiknek éves szinten 90 ezer forintos kieséssel kell számolniuk, ha a kormány a benyújtott adótörvényeket változatlan formában fogadja el - írta az MTI.

A Pénzügyminisztérium a Híradónak azt írta, hogy vizsgálják a szakszervezetek álláspontját, és megismételték: "A munkáért munkabér jár mindenkinek, amely nem helyettesíthető semmilyen utalvánnyal".

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések