Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Áfonyás hullám - Süti nem csak konyhatündéreknek

Ezt a gyönyörű süteményt te is el tudod készíteni. Lepd meg vele a családod!

Hozzávalók kb. 25 szelethez:

A krémhez:
5 l tej
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg áfonya a díszítéshez

A tésztához:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 ek. tej
10 dkg kakaós keksz
20 dkg áfonya

Elkészítés:

1. Simára keverünk 1 dl tejet 5 dkg cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a maradék 4 dl tejet, majd a pudingporos keveréket hozzáöntjük, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

2. A tésztához habosra keverjük a vajat/margarint a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a tésztához adjuk, végül még annyi tejet adunk hozzá apránként, hogy még jó sűrű masszát kapjunk.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A massza felét közepes tepsibe simítjuk. A másik feléhez összetördeljük a kekszet, a tésztához keverjük, majd a világos tésztára simítjuk. Megszórjuk áfonyával, és a sütőben 20-25 percig sütjük.

4. A krémhez a maradék vajat habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Habzsákba töltjük, és díszítjük vele a süteményt. A tetejét megszórjuk áfonyával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések