A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A málnahab nagyiféle receptje: megunhatatlan, édes kísértés

Ha maradt tojásfehérjéd, vagy valami egyszerű, gyors édességre vágysz, válaszd a könnyű málnahabot!
A málnahab réges-régi kedvenc, amit percek alatt összedobhatsz. Nyáron a nagyinál szinte mindig akadt egy-egy adag a hűtőben. A málna jól harmonizál a vaníliával, a citrommal és a mentával, így érdemes a habhoz keverni. Tejszínnel még selymesebbé varázsolhatod.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

30 dkg málna
4 db tojásfehérje
6 dkg kristálycukor
2.5 dl tejszínhab
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, villával törd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citromlevet. Verd tovább, és óvatosan forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, végül pedig a málnát.

Keverd össze, és adagold kisebb tálkákba, kelyhekbe. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálaláskor díszítsd citromfűvel vagy mentalevelekkel, gyümölcsdarabokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések