A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legeslegjobb csirkés rakott krumpli sok sajttal, jó szaftosan

Annyira finom, hogy máskor is így fogod elkészíteni a csirkés rakott krumplit.
Ha a hagyományos rakott krumplit már unod, próbáld ki másként! Amennyiben a csirkés változat mellett döntesz, biztos, hogy senkit nem ér csalódás. A tejfölös, tejszínes szószt dobd fel fűszerekkel és sajttal. A kiadós egytálételbe maradék sült csirkét is rakhatsz, így még gyorsabban végzel az összeállítással.

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg krumpli
40 dkg csirkemell
15 dkg bacon
15 dkg sajt
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 ág rozmaring
bors
olaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kis darabokra, sózd, borsozd be, és pirítsd meg kevés olajon. A krumplit mosd meg, majd héjában főzd meg valamennyivel több vízben, mint amennyi ellepi. Szűrd le, majd pucold meg, és, amikor kihűl, vágd vékony karikákra.

A tejfölt keverd össze a tejszínnel, a sóval, a borssal, a rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy sor krumplit. Arra mehet a csirke, majd kanalazz rá tejfölös szószt. Fedd be a maradék krumplival, és öntsd rá a tejfölös keveréket. Szórd meg apróra vágott baconnel és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor a sajt piros, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések