A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puncsos gríz pohárkrém

Hozzávalók 6 személyre:

5 dl tej
8 dkg cukor
1 citrom héja
6 dkg gríz
1 tojásfehérje
2 dl tejszín

A puncshoz:
2 narancs leve
2 dl vörösbor
1 darabka fahéj
4 szem szegfűszeg
6 dkg cukor
1 rúd vanília pépje
20 dkg szilva
1 tk. étkezési keményítő

Elkészítés:

1. A puncshoz összeforraljuk a narancslevet és a bort, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot meg a vaníliapépet, majd átszűrjük. A szilvát megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. A fűszeres lében a szilvát 4-5 percig forraljuk, majd kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Levesszük, és botmixerrel összeturmixoljuk.

2. A grízkrémhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal. Belekeverjük a grízt, és kevergetve megfőzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és még melegen grízbe forgatjuk. Hagyjuk kihűlni.

Amikor a gríz kihűlt, a habbá verjük a tejszín is, és az is beleforgatjuk. Hat pohárba rétegezzük a gríz- és a puncskrémet, majd hidegre tesszük. A poharakat csokis gyümölcsnyársakkal is tálalhatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések