A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem számítanak erősödésre az elemzők

Nem számítanak erősödésre, a részvényárak emelkedésére az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője nyitáskor elképzelhetőnek tartja a csökkenést, mivel - mint mondta - az elmúlt napok kilengései mérséklődtek és a nemzetközi hangulat is kedvezőtlen.

Kovács Bálint, az Equilor vezetőelemző-helyettese az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta, hogy egyedi vállalati hírek hiányában a BÉT - az európai tőzsdékhez hasonlóan - határozott irány nélkül nyithat. Hozzátette, hogy a vezető részvények közül a Magyar Telekom lassú ütemű csökkenő pályára állt és az OTP-nek sem sikerült 10 ezer forint fölötti zárással áttörnie a csökkenő trendvonalat kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 287,28 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel, 35 352,03 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A Mol 56 forinttal, 2,17 százalékkal, 2640 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 15 forinttal, 0,15 százalékkal, 9935 forintra csökkent, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 399 forintot ért, forgalma 149 millió forint volt. A Richter árfolyama 75 forinttal, 1,49 százalékkal, 5095 forintra nőtt, forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések