Minden nő erős körmökről álmodik, hiszen nagyon bosszantó, ha folyton berepedeznek vagy letörnek. Lássuk, mit érdemes ennünk ahhoz, hogy a kellemetlenséget elkerülhessük.
Jó a lencse és a spenót
A lencse és a spenót sok fehérjét tartalmaz, ez pedig szükséges a keratin termeléséhez, amely a körmök egyik legfontosabb alapanyaga. Ezen kívül sok bennük a vas, a cink és a biotin, amik erősítik a körömágyat.
Pótoljuk a vasat
Vashiányra utalhat a körmök domborúsága. Ez ellen úgy védekezhetünk, ha például sok céklát, piros bogyós gyümölcsöt eszünk.
Szemezzünk tökmagot
A tökmagban sok a cink, ami nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem serkenti a körmök növekedését, valamint gondoskodik arról is, hogy erősek legyenek. A cinkhiány viszont többek között töredezett, repedezett körmöket eredményezhet.
Rágcsáljunk sárgarépát
A sárgarépa sok béta-karotint tartalmaz, ami segít száraz, sprőd körmök ellen. Hozzájárul ahhoz is, hogy a töredezett körmök újra megszilárduljanak.
Segít a dió, az avokádó
Ezek az élelmiszerek sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak, ami a szervezet jobb vérellátásáért is felelős. Ráadásul gondoskodik arról, hogy hajlékonyak legyenek a körmeink, egészségesen tartja a körömágyat, és elegendő tápanyaggal látja el.
Három tojás is kell hetente
A keratin képzéséhez a szervezetnek biotinra van szüksége. Már heti három darab tojás felfogyasztásával elegendő biotinhoz juttathatjuk a testünket ahhoz, hogy nem csak a körmeink, hanem a hajunk is egészséges és csillogó legyen.
Igyunk eleget
Az erős körmök alapfeltétele, hogy kellő mennyiségű folyadékkal lássuk el a tes tünket. Ha nem kívánjuk a vizet, együnk magas víztartalmú gyümölcsöket, zöldségeket.
0 Megjegyzések