Hirdessen itt

Mennyit költöttek a lehallgatásokra?

A képviselő azt állítja, a lehallgatási parancsok meghökkentő száma és a felszerelésekre költött összegek azt bizonyítják, hogy óriási méreteket öltött a telefonlehallgatások jelensége. 
„Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség nagyváradi ügyosztálya által 2014-ben közzétett dokumentum, amelyet a sajtó bemutatott, hatalmas állami költségekre világít rá. Az igazságügyi költségek legnagyobb részét az operatív megfigyelések teszik ki, a hírszerző szolgálat szerint a költség akár 3000 euró is lehet naponta. (...)

Az RHSZ-nek van a legtöbb alkalmazottja a lakosság számához viszonyítva, és a legnagyobb költségvetése, több, mint a németországi, franciaországi, olaszországi vagy lengyelországi szolgálatoknak” – ecsetelte Marian Cucşa.

Május 31-én a Román Hírszerző Szolgálat közölte, hogy 2004 és 2016 között nemzetbiztonsági okokból 28 784 lehallgatási kérést nyújtottak be. Claudiu Manda, a Román Hírszerző Szolgálat tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy 2005 és 2016 között több mint hatmillió személyt hallgattak le. - írja a 3szek.ro

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések