Hirdessen itt

Kitüntették Iohannist Münchenben

A magasrangú politikusok és a társadalmi élet elismert szereplőinek jelenlétében szervezett müncheni ceremónián Barbara Stamm, a bajor parlament elnöke mondott laudációt, a Hanns Seidel alapítvány elnöke, Ursula Männle jelenlétében.
A Franz Josef Strauss díjat 1996 óta osztják ki, a Keresztényszociális Unió (CSU) karizmatikus vezetőjének nevét viseli, akinek idején pártja a CDU bajor politikai partnere lett. Strauss 1988-ban bekövetkezett haláláig, 27 éven keresztül vezette a pártot. A díjat a rendkívüli politikai, piacgazdasági, társadalmi, művészeti és kulturális megvalósításokért, a demokratikus gondolkodás terjesztéséért ítélik oda.

A díjat többek között Helmut Kohl német kancellár, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, George Bush, az Amerikai Egyesült Államok elnöke és Jean-Claude Juncker EB-elnök is megkapta. A díj elismeri Klaus Johannis érdemeit a korrupcióellenes harcban, az igazságügyi törvények reformjával kapcsolatos munkájában, a jogállamiság megerősítésében és a demokratikus folyamatok javításában. - írja a nyugatijelen.com

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések