A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: a kormány több százezer időst érintő kedvezményt szüntetne meg

Ne az időseken kezdje a megszorítást a kormány! - jelentette ki Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese azzal kapcsolatban, hogy a kormány megszüntetné az 55 év feletti foglalkoztatottak szociális hozzájárulási adójának kedvezményét.
A képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján "egyszerű pénzbehajtásnak" nevezte az intézkedést, amire szerinte a tervezettnél magasabb strukturális hiány miatt van szükség. Felháborítónak nevezte, hogy miközben a kormány nagyjából 50 milliárd forintot spórol így, tavaly "a gyűlöletkampányra" vagy a miniszterelnök Várba költözésére is többet költött. 

Schmuck Erzsébet kifogásolta Varga Mihály pénzügyminiszter érvelését, miszerint a kormány úgyis tervezi a nyugdíjasok esetében a szociális hozzájárulási adó megszüntetését. Rámutatott: az emberek többsége csak 65 évesen tud nyugdíjba menni, így a megszorítás több százezer embert érint.

A politikus sérelmezte azt is, hogy a kérdésről egyáltalán nem egyeztetett a kabinet az érdekképviseletekkel, ami szerinte azt mutatja: semmibe veszik a munkavállalókat. 

Schmuck Erzsébet kérdésre azt mondta: bár a kormányoldal nem szokta támogatni pártja költségvetéshez benyújtott módosító javaslatait, ha ezt megtennék, az LMP nagy eséllyel megszavazná a jövő évi büdzsét.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések