Hirdessen itt

Fölszállott a Páva Székelyudvarhelyen!

Barátaimmal rajongunk a jó ételekért, szeretünk enni, de szívesen beszélgetünk a kedvenc ételreceptjeinkről is, mi tagadás ebből igazán nincs hiány. 
Alig néhány napja Aladár arról áradozott, hogy Székelyudvarhelyen járt, ahol a város szélén felfedezett egy nagyon jó vendéglőt. 

Sok helyen járt már az országban, de az itt tapasztalt ízek teljesen lenyűgözték, mesélte és dicsérte egész este. Egyszerűen finom volt minden. Szeretek én is főzni, nagyokat enni, ezért elhatároztam utána járok ennek a történetnek. 

Már Parajdon jártam, amikor erősen elfogott az éhség, így nagyon hajlottam arra, hogy valahol megálljak ebédelni. Bekapcsoltam a GPS navigációs rendszert és teljesen rábíztam magam. 

A Szejkét alig hagytam el, amikor megszólalt a robotkisasszony, hogy ezer méter után térjek le jobbra, majd az Ugron kúriánál újra figyelmeztetett. 

A templomnál betértem a Templom utcába. Nemrég harangozhattak delet. 

Áthajtottam két kis hídon, a domboldalon máris láttam a célpontot. 

Egyszerű vendéglő, nagyszerű kilátás nyílik teraszáról a városra. Úgy határoztam, hogy a teraszon maradok, de azért benéztem a helységbe. 

Ebéd ideje volt, néhány asztalhoz már megérkeztek az éhes szájak. Alig ültem le, már is oda jön egy pincér fiú, arra kíváncsi mit szeretnék ebédelni. 

Rábízom az ajánlatot, és mindjárt sorolja: Gulyásleves, velős csont pirítóssal és lila hagymával. 

Tíz perc sem volt érkezett a leves, majd nemsokára a velős csont. Bevallom mennyei ízek voltak, ilyen jó velős csontot utoljára Münchenben ettem, amikor egy szakmai kiránduláson voltam. Szerda volt, a szerencsém úgy hozta, hogy a következő héten, pénteken, újra Udvarhelyen jártam üzleti ügyben, ekkor újra visszatértem a Pávába ebédelni. 

A pincér most a halat ajánlotta, de azt is hozzá tette, hogy a szakácsuk időközben bekerült az országos versenyen a legjobb nyolc közé. 

Na, végre, mondom magamnak. Mutatja is, hogy a Selgros-ProTv országos versenyen egy szál magyarként a Páva szakácsa az elődöntőbe lefőzte a többieket, így bekerült az országos döntőbe. Erről beszélnek a másik asztalnál is, ők is dicsérik a szakácsot és a páratlan ízkombinációkat. 

Néhány pillanatra megjelenik a szakács, és kiderül, hogy ismerem az Erdélyi Magyar Televízióból. Gratulálok. Siet vissza konyhába, mert mióta bezsebelte a díjat megszaporodtak a vendégek, híre ment a történetnek és egyre többen kíváncsiak a főztjére. 

Elhatározom, ha legközelebb erre járok, megkóstolom a díjazott menüt is. Az már egészen biztos, hogy ide még sokszor visszatérek, mert pillanatnyilag Székelyudvarhelyen itt főznek a legjobban. Egyszerűen finom és ennivaló a kínálat. Aladárnak igaza volt! Udvarhelyen fölszállott a Páva!

Ambrus András/Székely Távirati Iroda

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések