Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Ezeket a fűszernövényeket keverje bele, amibe csak lehet

A legtöbb fűszernövény rengeteg pozitív hatást gyakorol a szervezetünkre. Azonban, ha nem tudjuk, melyik fűszerkeverék milyen ételekhez, zöldségekhez illik, sajnos csak problémát okozunk. A rossz kombinációk puffadást, levertséget és rossz emésztést okozhatnak, így megéri odafigyelni, mit mihez használunk.
Ánizs

A fűszernövény köptető és görcsoldó hatású, miközben a felfúvódást is gátolja. Többnyire az uborka és a cékla fűszere.

Bazsalikom

paradicsomos ételekhez illik.

Borsikafű

Szakemberek a túlzott borsozás helyett ajánlják az emésztést serkentő borsikafüvet. Sok ételhez passzol, de mintha az uborkasalátának lett volna teremtve.

Édeskömény

Felfúvódást gátló és köptető hatású növény, ami nem utolsó sorban a sárgarépa fűszere.

Kakukkfű

Ennél a fűszernövénynél a mértékletességre kell odafigyelni. A gyulladásgátló hatású és májfunkciót erősítő kakukkfű leveles salátához és joghurtos öntetekhez passzol.

Kapor

Az egyik legjobb csodaszer lehet felfúvódás ellen a kapor, ami igen jól illik a zöld salátákba, és olyan zöldségekhez, mint a spárga, a kelbimbó, a tök vagy az uborka. Emellett önteteket is remekül ízesít.

Koriander

A zellerhez, céklához, spárgához, sárgarépához és feketegyökérhez tökéletesen passzoló koriander az emésztőnedvek fokozója.

Kömény

Joggal lehet az emberiséget leginkább megosztó fűszernövénynek nevezni az erjedés- és puffadásgátló köményt. Bár minden péksüteményen ott van, hogy kesernyés utóízt adjon, többnyire céklából, káposztából és burgonyából készült ételekhez ajánlják.

Lestyán

A sárgarépához és öntetekhez ajánlott lestyán elsősorban vizelethajtó hatású.

Majoránna

A nyugtató, felfúvódás ellenes ajánlott, azonban az emésztést is serkentő hatású majoránna a karalábé, a kelkáposzta és a burgonyás ételek fűszere.

Petrezselyem

Talán az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt fűszernövény a petrezselyem. Amellett, hogy remek ízt ad, erősíti az immunrendszert, miközben vizelethajtó hatással is rendelkezik. A friss leheletet is adó fűszer minden nyers salátához és joghurtos, kefires öntethez felhasználható.

Tárkony

Nem csak fokozza az étvágyat, hanem vízelvonó hatással is rendelkezik a tárkony. Elsősorban tökből, uborkából és babból készült ételek ízesítője.

Rozmaring

Az erős, jellegzetes illatú fűszernövény elsősorban a szívre és az idegrendszerre gyakorlok igen pozitív hatást. Persze csak akkor, ha mértékkel használjuk párolt vagy főt ételek készítéséhez.

Szurokfű

Az étvágyjavító és köptető hatású szurokfű paradicsomos, rizses, olaszos jellegű ételek egyik igen kedvelt fűszere.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések