Hirdessen itt

“Bevették” az iszlamisták München főterét

Több száz iszlám hívő lepte el szombaton München legszebb terét, a Marienplatz-ot. Magyarul Mária teret. 
Azért nevezik így a német város sétálóutcájával határolt, turisták tömegei által látogatott teret, mert közepén, a régi városháza mellett állították fel Szűz Mária arany szobrát, hogy oltalmazza a várost. A Ramadán utolsó napjának nem mindennapi megünneplése a müncheni iszlámhívőktől nem kis felháborodást váltott ki a helyi lakosságban, akik egyelőre még többségben vannak. Sokan kifejezetten provokációnak tekintik, hogy éppen a keresztény kultúra jelképénél gyűltek össze. Többen is megosztották a Youtube-on, ahogy egy muzulmán fiú énekel a főtéren, az iszlám jövőjéről, kiteljesedéséről. A Facebookot is elözönlötték a kommentek, tiltakozó bejegyzések. Voltak, akik azt írták, nem ismernek rá a saját hazájukra. Akadt, aki úgy fogalmazott, az ő hazája és az ő kultúrája elveszett, nincs már sehol.

Akármilyen kulcsszavakkal igyekeztünk rákeresni, sehol nyomát nem találtuk a német sajtóban a szombati Mária téri eseményeknek. Csak a müncheni iszlám közösség saját Facebook oldala harsogja, milyen sikeres volt a Ramadán a városban…

Az Islam Info München nyilvános Facebook oldalnak közel 1300 állandó tagja, követője van. Végiggörgetve az oldalt kitűnik, hogy kifejezetten aktív csoportról van szó, akiknek eltökélt szándéka, hogy minden erőbevetéssel terjessze, erősítse saját hitét és kultúráját az európai városban.. A szombati összejövetelt már napokkal előre meghirdették, a következő plakáttal:


A posztokból kiderül, hogy a közös imádságot “megkönnyebbülést” az Islamic Relief Deutschland nevű szervezet, illetve annak müncheni csoportja szervezte. Az Islamic Relief Deutschland 1996-ban jött létre kölni központtal. Facebook csoportjának több mint 64000 tagja van. Honlapjuk szerint, világszervezetük is van, mely 13 független iszlám segélyszervezetet tömörít. Nemzetközi irodájuk Birminghamben van, és csak Németország szerte öt területi irodájuk, Berlinben, Frankfurt am Mainban, Essenben, Hamburgban és Münchenben. Legfőbb célkitűzésük pedig az, hogy minél szélesebb körben terjesszék az iszlám hit értékeit. Egy olyan igazságos világ megteremtésén fáradoznak, amelynek közösségei teljesítik társadalmi kötelezettségeiket, és szolidárisak a szenvedőkkel.

AZ ISZLAMISTA VILÁGSZERVEZET FŐ TÁMOGATÓJA SOROS GYÖRGY NYÍLT TÁRSADALOM ALAPÍTVÁNYA

Az Origo tavaly novemberben írt egy összefoglalót azokról az Európában is jelenlévő iszlamista szervezetekről, melyeket Soros finanszíroz, és amelyek akár terrorfenyegetettséget is jelenthetnek. Az Islamic Relief is közöttük van. Azt írták, hogy az Islamic Relief Worldwide-ot Izrael és az Egyesült Arab Emírségek területéről is kitiltották terrorista tevékenységek állítólagos finanszírozásáért. Alapítója, Esszam el-Haddad vezető tisztviselő volt (nemzetbiztonsági tanácsadó) a Muzulmán Testvériség nevű egyiptomi iszlamista szervezet színeiben kormányzó Mohamed Murszi elnök kormányzása idején.
A szombati eseményen München főterén a videók tanúsága szerint több százan vettek részt, többségében férfiak. A Facebookra is felkerült felvételeket tömegek kommentálták és magát az oldalt is elárasztották az egy csillagos értékelések, melyekben német állampolgárok nemtetszésükön túl az aggodalmuknak adtak hangot. Egy Hartwin Brücker nevű férfi például azt írta, hogy ami a Mária téren történt az egy olyan iszlám vallásnak a reklámozása, amely nem fogadja el az európai kultúrát hanem itt is a Korán és a sharia törvényeit vezetné be.

A világ és törvények felett akarnak állni

fűzi hozzá. Brill Antje és Markus Kratochwil is azt jegyezték meg nyilvános hozzászólásukban, hogy nem értik mi keresnivalója van egy ilyen vallási rendezvénynek Münchenben, ami egy keresztény ország keresztény városa. “az iszlám nem a mi utunk” – fogalmazott Markus. Honza Kliment pedig egyenesen kijelentette, hogy ezeknek az embereknek vissza kellene mennie onnan ahonnan jöttek, mert a jelenlétüket ebben a formában már fenyegetésnek is lehet tekinteni.

Alig néhány óra alatt közel 50-en értékelték egy csillaggal az iszlám közösség müncheni oldalát, és írtak hozzá a fentiekhez hasonló véleményt. A megosztott videóknál pedig további több százan fejezték ki tiltakozásukat, miszerint “nincs erre szükség Münchenben” és a történteket inkább muszlim erődemonstrációnak tekintik mintsem egy imaestnek.

A kép illusztráció!

Forrás: Pestisracok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések