A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legjobb gyógyítókat jutalmazták a Kenézyben

Orvosokat és szakdolgozókat díjaztak a magyar egészségügy napjának alkalmából. 
Zsúfolásig telt a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház konferenciaterme szerdán, ahol a közelgő Semmelweis-nap alkalmából elismeréseket adtak át az intézmény dolgozóinak magas színvonalú munkájukért. Dr. Lampé Zsolt, a kórház főigazgatója emlékeztetett, Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” kétszáz éve született, július 1-én. Tiszteletére ezt a napot jelölték ki a magyar egészségügy napjának.

– Minden korban, így napjainkban is vannak tudósok és orvosok, akik a betegek érdekében, az egészségügy fejlődéséért fáradoznak. Ők azok, akik sokszor fáradtságos munkával, apró lépésekkel tudják előrevinni a fejlődés szekerét – mondta a főigazgató. Az ünnepségen áldozatos és kitartó munkájáért 16 egészségügyi dolgozó részesült Kenézy-díjban, 22-en kaptak Főigazgatói Elismerő Oklevelet, tízen főorvosi, illetve adjunktusi kinevezést vehettek át, valamint átadták a Kenézy Kórházért Díjat is.

A betegekért fáradoznak

– Ismét egy nehéz időszakon vagyunk túl, nemcsak a szakmai kihívások miatt, hanem a kórház státuszának megváltozása miatt is: egyetemi kórházzá váltunk. Köszönöm azt a magas színvonalú és áldozatos szakmai munkát, melyet a dolgozóink az elmúlt időszakban is végeztek. Őszintén gratulálok azoknak, akik Semmelweis szellemiségéhez méltóan végezték munkájukat, emberségükkel, szaktudásukkal, példaértékű helytállásukkal kiérdemelték ezen elismeréseket – mondta Lampé Zsolt főigazgató, hozzátéve, ők azok a kollégák, akik mindent megtettek betegek gyógyulásáért, és mindig igyekeztek megfelelni az új kihívásoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések