Hirdessen itt

Uniqa - már dinamikusan nő a nyereség

Tavaly 820 millió forintos adózás előtti nyereséget ért el az Uniqa Biztosító, 2018-ban mintegy 1,4 milliárd forint adózás előtti eredményt vár a biztosító vezetése - mondta Kurtisz Krisztián, az Uniqa Biztosító vezérigazgatója szerdán a cég sajtóbeszélgetésén, Budapesten. 
Az adózás előtti nyereség 2016-ban 225 millió forint volt. 

A  biztosítócég bruttó díjelőírása ( a naptári évre előírt biztosítási díj fizetendő összege) tavaly 10 százalékkal nőtt és meghaladta  64 milliárd forintot és az első negyedévben is ekkora növekedést értek el az értékesítésben. 

A cégen belül szervezeti átalakítási projektet indítottak el 2016-ban.

A termékkínálaton karcsúsítottak, 200-ról 43-ra csökkent a termékek száma, ezzel párhuzamosan az értékesítés összességében 10 százalékkal nőtt. 

Kurtisz Krisztián kiemelte: 2018 az innovációról szól majd,  olyan lépésre készül a biztosító, ami egyedülálló lesz a magyar piacon. 

Kiemelte: az Uniqa Biztosító bécsi anyavállalata elindított egy innovációs műhelyt és egy kockázati tőketársaságot insurtech cégek támogatására. "Magyarországon ősszel a saját elképzelésünk alapján lépünk ezen a területen" - mondta az Uniqa Biztosító vezérigazgatója.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések