A tárkonyos, csirkés zöldségleves olyan gazdag, hogy egy könnyű fogás is elegendő utána.
Ha nem akarsz hosszú órákon át a húslevesre várni, készíts inkább frissítő, tárkonyos zöldséglevest, csirkemellel gazdagítva. A savanykás étel jólesik a melegebb napokon is. Pakolj bele minél többféle friss zöldséget. A tárkonyt gyógyító hatása miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani, hisz segíti az emésztést, növeli az étvágyat, kordában tartja a vérnyomást.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krumpli
40 dkg csirkemell
0.5 db cukkini
1 db vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 evőkanál liszt
1 db karalábé
2 teáskanál tárkony
2 dl tejszín
só
bors
kakukkfű
citromlé
olaj
40 dkg csirkemell
0.5 db cukkini
1 db vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 evőkanál liszt
1 db karalábé
2 teáskanál tárkony
2 dl tejszín
só
bors
kakukkfű
citromlé
olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apróra, kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig süsd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára a húst. Közben tisztítsd meg a krumplit, a répákat, a karalábét, és a cukkinivel együtt vágd nagyjából egyforma darabokra. Mikor a hús kellően puha, dobd hozzá a zöldségeket, és önts még hozzá vizet.
Főzd még körülbelül 15 percig. Keverd össze a tejszínt, a lisztet és a hőkiegyenlítés miatt két-három merőkanál főzőlevet. Kevergetve öntsd a levesbe, és szórd rá a tárkonyt. Ha nem elég savanykás, ízesítsd még kevés citromlével.
0 Megjegyzések