Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Spenótos nokedli olvadó sajttal: így lesz tökéletes a tészta

A tojásos galuska méltó vetélytársa a kiadós, ízletes spenótos nokedli. Főleg sok sajttal tálalva.
Itt a spenót szezonja, miért ne turbóznád fel vele a galuskát? A dél-tiroli kedvenc sajtmártással megbolondítva igazán ínycsiklandó. Ha nem diétázol, rakj hozzá pirított szalonnát.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg liszt
30 dkg spenót
2 db tojás
2.5 dl víz
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg sajt
2.5 dl tejszín
4 dkg vaj
1 db póréhagyma
1 dl fehérbor
1 késhegynyi szerecsendió
bors

Elkészítés:

A friss spenótot mosd meg, dobd enyhén sós vízbe, szórj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát, és főzd puhára. Szűrd le, nyomkodd ki, ha kicsit hűl, botmixerrel pürésítsd. A lisztet szitáld egy tálba, üsd bele a tojást, add hozzá a spenótpürét, a sót, a zúzott fokhagymát, és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapj.

Dolgozd össze a masszát, majd szaggasd a nokedliket lobogó, sós vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, főzd még egy percig, majd szűrd le, öntsd egy tálba, locsold meg kevés olajjal. Forgasd össze, hogy ne tapadjanak egymáshoz a galuskák.

A sajtszószhoz olvaszd fel a vajat egy kisebb lábosban, és szórd hozzá az apróra vágott hagymát. Öntsd fel előbb a borral, majd egy-két perccel később a tejszínnel. Add hozzá a reszelt sajtot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergetve forrald össze egy-két perc alatt. Amikor a sajt felolvad, húzd le a tűzről, és öntsd a nokedlire.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések