Még egy óra sem kell hozzá, és asztalra varázsolhatod a fokhagymás csirkét a körettel együtt.
A fűszeres, sült csirke pofonegyszerű, nem túl drága, és nagyon ízletes. Combból kitűnő, de mellből, szárnyból vagy akár vegyesen is készítheted. Ha lapul a mélyhűtődben csirkecomb, vedd elő, remek ebéd lehet belőle. Serpenyőben sütve nagy sikere lesz.
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
50 dkg krumpli
2 ág friss rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
1.5 dl bor
1 fej fokhagyma
1 db citrom
só
bors
50 dkg krumpli
2 ág friss rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
1.5 dl bor
1 fej fokhagyma
1 db citrom
só
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet. Fűszerezd sóval, borssal, majd, ha teheted, pihentesd a száraz pácban legalább két órán át. Az újkrumpli héját dörzsöld meg jó alaposan, megpucolni nem kell.
Hevíts kevés zsiradékot egy serpenyőben. Rakd bele a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Tedd mellé és rá a fokhagymát, a felkarikázott citromot, a rozmaringot, majd öntsd fel a borral. Kis lángon párold körülbelül fél órán át, és nagyobb lángon pirítsd meg. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. Sütés közben forgasd, locsold a húst és a krumplit.
0 Megjegyzések