Reggelire vagy desszertnek is elkészítheted a pufi, a szokásosnál kisebb, áfonyás túrópalacsintát.
A túrópalacsintát legalább annyira fogod szeretni, mint a hagyományos változatot. A tésztájába ráadásul sokkal kevesebb liszt kerül. Ha gyümölcsöt is keversz bele, már-már a pitére emlékeztet. Kínálj hozzá juharszirupot, vaníliás öntetet, esetleg fagyit.
Hozzávalók:
25 dkg túró
20 dkg áfonya
2 db tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
olaj
20 dkg áfonya
2 db tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
olaj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját tedd egy tálba. Rakd hozzá a villával áttört túrót, a cukrot, a vaníliát, a sóval és a sütőporral mixelt lisztet, és alaposan dolgozd össze. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a túrós masszába. Végül rakd hozzá a megmosott áfonyát is.
Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, és adagold bele a tésztát. Mindkét oldalát süsd meg körülbelül három-három perc alatt. Egyszerre több kisebb palacsintát is készíthetsz.
0 Megjegyzések