A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mecsetépítés ellen tiltakoztak Stuttgartban

A tiltakozást az AfD, vagyis a bevándorlásellenes német párt szervezte. Szerintük a mecsetek építése veszélyezteti a keresztény kultúrát.
A 82 milliós Németországban ma már nagyjából 5 millió muszlim él. A bevándorlási válság kezdete óta csaknem 1 millióval nőtt a számuk. A stuttgarti megmozdulást az AfD ifjúsági szervezete kezdeményezte.

Szóvivőjük azt hangsúlyozta: Németországban vallásszabadság van; így otthon, a négy fal között a muszlimok is szabadon gyakorolhatják vallásukat; a mecsetek építése azonban veszélyezteti a keresztény kultúrát.

Az iszlám követői azok, akik gyerekekkel házasodnak, és akik Németországban megpróbálják átvenni a hatalmat – fogalmazott az AfD szóvivője. Ralf Özkara arról is beszélt: gondoskodni kell róla, hogy gyerekeik esténként ismét ki tudjanak menni az utcára, anélkül, hogy félniük kellene iszlám támadástól vagy erőszaktól.


Erfurtban már folyamatosak a tüntetések, legutóbb egy hete szerveztek demonstrációt egy mecset megépítése ellen. A közszolgálati német televízió, az ARD egyik szerkesztője nemrég „Inside Islam” címmel írt könyvet. Az újságíró 13 mecsetben hallgata végig a prédikációkat.

Azt mondták, a nyelvtanulásnál fontosabb, hogy isten kegyelméből gyerekeik szülessenek, emellett elutasítóan beszéltek Németországról – fogalmazott a könyv szerzője. A mecsetekben az újságíró szerint nem prédikáltak integrációról; ahelyett a muszlimok úgy vélekednek: a segélyt sem a német államtól, hanem Allahtól kapják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések