Hirdessen itt

Már nem tudják mibe kössenek bele! Váratlanul eljárást indított Magyarország ellen az EU

Kedden figyelmeztetést adott az Európai Bizottság Magyarországnak, amiért tartósan megsérti a középtávú költségvetési hiánycélhoz való közeledés szabályát, ezzel új uniós eljárás indult hazánk ellen. Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa ezek alapján hamarosan intést küld hazánknak, melynek értelmében a magyar kormánynak költségvetési kiigazítást kellene végrehajtania.

Két ország kapott fekete pontot

Magyarország mellett Románia kapott költségvetéssel kapcsolatos figyelmeztetést kedden az Európai Bizottságtól. A két ország ugyanis tartósan eltér a középtávú költségvetési hiánycéltól (MTO), és ebben a tekintetben nem történt előrelépés. Magyarország esetében a középtávú költségvetési hiánycél a GDP 1,5%-a strukturális értelemben véve.

A Bizottság közleménye úgy szól, hogy az Európai Bizottság azt javasolja a Tanácsnak, hogy fogadjon el ajánlást Magyarország esetében, hogy a tagállam tegyen megfelelő intézkedéseket 2018-ban a középtávú célhoz való közeledés érdekében.

Ezzel gyakorlatilag megindult egy újfajta uniós költségvetési eljárás Magyarországgal szemben (Significant Deviation Procedure), ami Románia esetében már zajlik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések