A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jön a gyilkos ősi vírus, mely kipusztíthatja az emberiséget – A WHO figyelmeztet!

Egy új világjárvány küszöbén: a mikroszkopikus gyilkos, mely végig velünk volt… Erre figyelmeztetett Bill Gates is korábban?
A világnak egyre inkább szűkösek az erőforrásai arra, hogy megakadáélyozzák azt a kirobbanó kataklizmát, mely előttünk van.

Ez pedig fajunk teljes pusztulásával is járhat akár – állapították meg kutatók és tudós szakemberek.

A WHO aggodalommal telve figyeli, hogyan alakul az utóbbi években a potenciálisan veszélyes baktériumok és vírusok sorsa és mutációja.

Szerintük elég egyetlen végzetes mutáció egy veszélyes vírus esetében, és vége az emberiségnek. Ez esetben olyna energikus és brutális ütemben terjedni képes vírus szabadulhat el a Földön, amire nem tudnánk kellő gyorsasággal reagálni.

Ráadásul egy gyilkos ősi vírus is felütötte a fejét, mely egy ilyen veszélyt jelenthet ránk.

A HV-vírussal rokon HTLV-1 (a humán T-limfotróp vírus 1-es típusa) terjed Ausztráliában az Északi területen, a világ kutatói megoldást sürgetnek és az Egészségügyi Világszervezethez (WHO) fordultak.

A WHO pedig még ugyan riasztást nem adott ki, de közvetlen megfigyelési fázisban van a vírus.

A probléma súlyosbodása miatt most 26 ország 60 képviselője, köztük világhírű tudósok, kutatók és aktivisták fordultak közösen a WHO-hoz, hogy a HTLV-1 elleni harcot sürgessék – írja a Guardian.

A HTLV-1 volt az első azonosított humán retrovírus, 1979-ben fedezték fel, de ősrégi vírusról van szó, futottak már bele 1500 éves dél-amerikai múmiában is. A jóval ismertebb HIV-vírus távoli rokona, a kezelése és megelőzése mégis elég alulkutatott terület, se gyógymódja nem ismert, se vakcina nincs még kilátásban ellene.

A vírus hasonló tüneteket produkál, mint a HIV-vírus.

megtámadja az immunrendszert, majd jelentős károkat okoz benne.

Nagyon nehéz észlelni, sőt, nehezebb, mint magát a HIV-et. Ráadásul sokkal tovább képes lappangani, ami megint csak növeli az esélyét a terjedésre.

Leggyakrabban felnőtt T-sejtes leukémiát (ATL), illetve különféle idegrendszeri megbetegedéseket, például myelopathiát (a nyaki gerincvelő működészavara) vagy trópusi spasztikus paraparézist (izommerevséggel járó alsóvégtag-bénulás, TSP) okoz.

Ugyanakkor vannak olyan szövődményei is, melynek következtében egyszerűen összeomlok a beteg immunrendszere, minden előjel nélkül.

Mivel nincs rá ellenszer, mert alul volt eddig kutatva a vírus, vagyis nem foglalkoztak vele, ha rohamos terjedésnek indul, akkor rövid időn belül tízmilliók halálát okozhatja…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések