A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

60 ezer éves rejtélyes törzs tartja lázban a világot: senkivel sem akarnak barátkozni! – videó

Akad még néhány olyan népcsoport a Földön, ami teljes izolációban éli mindennapjait…
Még mind a mai napig léteznek olyan elveszett kultúráka Földön, melyek bizonyítják: vannak teljes elszigeteltségben élő emberi közösségek.

Ezen emberi községek főleg olyan ősi törzsek, akik talán még soha nem léptek kapcsolatba semmilyen más népcsoporttal, beleérve más törzseket, vagy magát a modern embert.

Egy teljesne letűnt, misztikus világ képviselői ők.

Egy olyan kultúráé, mely mára kihalt, és csak nyomai találhatók meg a Földön…

Néhány éve a brazil őserdőből került elő egy olyan bennszülöttekből álló csoport, aminek a híre az egész világot bejárta, és a CNN-től kezdve a BBC-n át a sajtó teljes szélessége foglalkozott velük.

Ők ugyanis soha nem érintkeztek még a külvilággal.

Először történt meg, hogy mégis ők bújtak elő kapcsolatfelvételi céllal…

Létezik egy másik elszigetelt törzs is, az Észak-Szentinel-szigeten élő szentinelézek. A kutatók szerint 60 ezer éve élhetnek emberek a szigeten.

Ők azonban nem barátkoznak senkivel, és minenkit fegyverekkel kergetnek el, mert betolakodóanak vélnek bárkit, aki a szigetre merészkedik.

Sokszor próbált már India kormánya kapcsolatba lépni velük, de mindig agresszív fegvyeres üldözés volt a válasz, így évtizedeken át nem is zargatták őket.

Az alábbi videón megtekintheted egy letűnt, egykor gazdag kultúra utolsó képviselői:


2006-ban két illegálisan halászó férfi csónakja sodródott túl közel a parthoz, mindkettőjüket lenyilazták. Később az áldozatok testéért egy helikoptert küldtek a helyszínre, ezt is nyílzáporral fogadták a helyiek.

De legalább megdőlt egy korábbi elmélet a csoporttal kapcsolatban: kiderült, hogy nem kannibálok, ugyanis a helikopter rotorja annyira felverte a homokot a tengerparton, hogy látni lehetett: a két halászt eltemették.

2004-ben a nagy cunam,it is túlélte ez az elveszett ősi kultúra.

Felvételek is készültek már a szentinelézekről, ezen a hetvenes évekbeli videón például látszik, hogy a szigetük közelében kíváncsiskodó kutatók felé nyilaznak, aztán vad seggrázásba kezdenek. A National Geographic stábjának egyik tagját el is találták ekkor, a férfi a combján sebesült meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések