Otthon is könnyen elkészítheted: a mentás, borsós pesto izgalmassá teszi a legegyszerűbb ételeket is.
Az olaszok szerint a valódi pesto mozsárban készül, annak hiányában azonban bátran előveheted az aprítógépedet. Ha könnyed, mediterrán ízekre vágysz, kend kenyérre, kínáld húsokhoz vagy tedd tésztákra. Kísérletezz bátran, a zamatos mentás-borsós pesto remek választás.
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
5 dkg fenyőmag
5 dkg parmezán
1.25 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál menta
só
bors
vaj
Elkészítés:
A zöldborsót kevés vajon, kevergetve párold egy-két percig. Nem kell megvárni, amíg megráncosodik. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fenyőmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánt, a mentát, a sót és a borsot. Pépesítsd jó krémesre, közben megkóstolhatod, nem kell-e még hozzá fűszer. Ha túl sűrű, kevés olívolajjal hígíthatod. Tartsd lefedve a hűtőben.
0 Megjegyzések