A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Finom, tejfölös kevert süti sok gyümölccsel - Ez a tészta biztosan nem lesz száraz

A tejfölös-gyümölcsös, kevert sütivel nem kell sokat munkálkodni, csak összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a tészta a sütőbe.
Egyre több gyümölcs közül válogathatsz a piacon, így itt az ideje bővíteni a recepttáradat. Ha a tejfölös, gyümölcsös kevert süti mellett döntesz, biztos, hogy mindenki elégedett lesz. Fontos, hogy a tejföl szoba-hőmérsékletű legyen. Uzsonnára, kerti partira is tökéletes, és szinte bármilyen gyümölccsel kiváló.

Hozzávalók 24 szelethez:

40 dkg gyümölcs
30 dkg liszt
20 dkg tejföl
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A vajat keverd ki jól a kristálycukorral, a vaníliával, majd egyesével add hozzá a tojássárgáját. Dolgozd hozzá a tejfölt, majd, ha sima a massza, adagold hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral, és forgasd a tésztába.

Egyengesd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Érdemes előtte lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, ellenőrizd a tűpróbával. Szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések