Egyszerű, kicsit savanykás, de nagyon ízletes: a kapormártással könnyen feldobhatod a szárazabb fogásokat.
A kapor nemcsak a kovászos uborkát vagy a főzelékeket teszi még izgalmasabbá, mártásként is tökéletes. Rengeteg mindenhez illik, tökéletes választás főtt, sült húsokhoz, halhoz, kolbászhoz, virslihez. Sőt, kínálhatod zsemle- vagy húsgombóccal és rántott zöldségekkel is.
Hozzávalók 4 személyre:
2 csokor kapor
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál cukor
só
bors
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál cukor
só
bors
Elkészítés:
A kaprot mosd meg és csepegtesd le. A szárakról szedd le a levelet, és vágd apróra. Hevíts egy lábosban kevés zsiradékot, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Amikor kezd színesedni, tedd hozzá a kaprot, és kevergetve süsd rövid ideig. Fontos, hogy ne barnuljon meg. Szórd hozzá a lisztet, és öntsd fel fokozatosan a tejjel. Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha elég sűrű, dobhatsz hozzá kevés cukrot, majd húzd le a tűzről. Sűríteni liszttel, hígítani tejjel vagy húslevessel tudod. Hidegen, melegen is kínálhatod.
0 Megjegyzések