Hirdessen itt

Felmentették a hűtlen kezelés vádja alól Nyírbogdány polgármesterét

Nem jogerősen felmentette a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vád alól a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogdány független polgármesterét, Balogh Tibor Zoltánt a Nyíregyházi Járásbíróság.
Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében azt írta: az ügyészség B. T. Z.-t azzal vádolta, hogy egy szabolcsi település polgármestereként 1,8 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak 2014-ben.

A vádirat szerint a polgármester egy ravatalozó akadálymentesítési és rekonstrukciós munkálatainak elvégzésére kötött szerződést egy kft.-vel. A műszaki átadáskor különböző hiányosságokat tártak fel, de a vádlott utalványozóként hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat a kft.-nek átutalja a számla teljes összegét - ismertette a sajtószóvivő.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a polgármester mindent megtett annak érdekében, hogy a beruházás teljes megtörténte igazolható legyen. Felelős műszaki ellenőrt bízott meg, aki két helyszíni szemle után a beruházási terv szerinti megvalósítását igazolta, a korábban észlelt hibák kijavítását ellenőrizte. A vádlott ennek alapján állította ki a teljesítési igazolást és utalta ki az összeget a vállalkozónak - tette hozzá Toma Attila.

Az ítélet nem jogerős.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések