A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy sereg migránst fogtak el hajnalban, már túljutottak Budapesten is

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Komáromi, a Tatabányai és a Tatai Rendőrkapitányság rendőreivel közösen 2018. május 4-én 1 óra 5 perckor az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 93-as kilométerszelvényben ellenőriztek egy szerb honosságú Citroen típusú gépkocsit. A járműben a szerb állampolgárságú sofőrnőn kívül, összesen tizennyolc fő illegális migráns tartózkodott.
A határsértők afgán és srí lankai állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket és a jármű vezetőjét a rendőrök elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei, percekkel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreinek intézkedését megelőzően, az M1-es autópálya, Ausztria felé vezető oldalán, a 101-es kilométerszelvényben fogtak el egy szerb honosságú, Skoda típusú gépjárművet vezető szerb állampolgárságú férfit. A férfi a gyanú szerint közreműködött annak a tizennyolc afgán és srí lankai személy jogellenesen történő külföldre juttatásában, akit a rendőrök a Komárom-Esztergom megyei szakaszon fogtak el.

Az embercsempészek elszámoltatására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon kerül sor.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat meghallgatásukat követően az ideiglenes biztonsági határzárhoz visszakísérik – írja a police.hu.

További friss belföldi hírek!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések