Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes, almás bodzadzsem, ami hosszan eláll - Sütibe, palacsintába, kenyérre is finom

Tedd el most az almás bodzadzsemet, hogy télen is élvezhesd a kora nyár friss ízét.
Ha már elég bodzaszörpöt készítettél, fogj hozzá a zselé, avagy a dzsem elkészítéséhez. Már nagyanyáink is örömmel főzték be, utána kicsit feledésbe merült, ám most újra hódít. 

A bodzazselé önmagában is nagyon zamatos, gyümölccsel keverve pedig még finomabb. Az alma különösen illik hozzá. Mindenféle tartósítószer nélkül eláll legalább egy évig.

Hozzávalók:

25 bodzavirág
20 dkg cukor
2 alma
1 l víz
1 citrom
1 csomag dzsemfix

Elkészítés:

A bodzavirágot vágd le a vastagabb szárról, mosd meg, és kicsit rázogasd meg, hogy véletlenül se maradjanak benne bogarak. Rakd egy fazékba, karikázd rá a citromot, öntsd rá a vizet, és lefedve hagyd állni egy éjszakán át. Másnap szűrd le kis lyukú szűrőn vagy gézlapon, és fakanállal nyomkodd meg a virágokat. Az almát mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le. 

A levet öntsd egy lábosba, tégy hozzá egy-két friss bodzavirágot, rakd hozzá az almát és a dzsemfixet. Ha felforr, mehet hozzá a cukor, és főzd öt percig. Közben kevergesd. Szedd a zselét tisztára mosott, felforrósított üvegekbe. Jól zárd le, és állítsd fejre öt percre. Rakd plédek közé, és várd meg, amíg a bodzazselé kihűl a dunsztban.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések