Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zsenge, édes borsófőzelék: így nem lesz csomós

Nem kell sokáig a tűzhely mellett ácsorogni, hisz az édes, ízes borsófőzelékkel fél órán belül elkészülsz.
Ahány ház, annyiféle borsófőzelék. Van, aki édesen, más paprikásan készíti. Egyes helyeken krumplival együtt főzik. A lényeg, hogy legyen egy jó alaprecepted, amire már olyan feltétet raksz, amilyet szeretnél. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg zöldborsó
4 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
cukor

Elkészítés:

Mosd át a zöldborsót jó alaposan, majd csepegtesd le. Egy nagyobb lábosban hevíts kevés olajat, borítsd rá a borsót, és kevergetve párold pár percig. Rakd rá az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózd meg. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold puhára a borsót, néha kevergesd meg.

Végül szórd meg liszttel, jól keverd el, majd öntsd fel kevés tejjel. Dolgozd simára, majd önts még hozzá annyi tejet, hogy elérd a kívánt állagot. Ha nem elég édes a borsó, adhatsz hozzá kevés cukrot is. Forrald még egy-két percig, és húzd le a tűzről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések