A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Végh Ibolya: Eddig bírtam – a polgármesternek üzent a volt aljegyző

Antal István távozása volt az utolsó csepp a pohárban, közösségi oldalon fakadt ki az aljegyző.
Mint megírtuk, e héten távozik Antal István a lakosságszolgálati iroda vezetője, aki 20 évet töltött a városházán. Hozzá hasonlóan feláll helyettese, Kruzslicz-Bodnár Gréta, a Lakás- és Helyiséggazdálkodási csoport vezetője, aki távozásának okaként szintén a kialakult, elviselhetetlenné vált munkaköri légkört, hangulatot nevezte meg. Ő nem marad Vásárhelyen, Makón vállal munkát.

Ezen hírek is hozzájárulhattak ahhoz, a vásárhelyi városházáról elsők között távozó aljegyző – Végh Ibolya – Facebook posztban üzenjen Márki-Zay polgármesternek:

Elhatároztam, hogy elengedem a Városháza új vezetés alatti dolgait, annál is inkább, hogy a tanácsadóvá avanzsált Tatár Zoltán egyenesen azzal vádolt meg, hogy én szítok hangulatot a Hivatalban. Ez egyrészt nagyon kedves, hogy véleménye szerint még akkor is nagyobb hatással vagyok volt kollégáimra, mint a regnáló polgármester, amikor már lassan két hónapja kiebrudalt, másrészt ha valóban aljegyző lesz, mint azt a polgármester már be is jelentette, ki kellene bújni a papírokból és ismerkedni a kollégákkal. Esetleg leereszkedni a magasságokból és megkérdezni a munkatársakat, hogy valójában hogy érzik magukat a munkahelyükön, esetleg tudna-e bármiben segíteni.

Eddig bírtam. Ma újabb nagyszerű kolléga távozik 20 éves városi szolgálat után, Antal István a Lakosságszolgálati Iroda vezője. Lehet hogy polgármesterünk azt hiszi, hogy gond nélkül pótolni tudja azt a több, mint 20 kivételes tehetségű kollégát, akit már távozásra kényszerített, de téved. Azt a tudást és tapasztalatot aminek ők birtokában voltak nem lehet egyik napról a másikra pótolni. Ha jól gondolom nincs is túl sok jelentkező az általuk végzett feladatokra.

Ki fogja felelőséggel elvállalni az ügyfélszolgálati iroda vezetését, amikor a helyettes is távozik, ki fogja vezetni a közgazdasági irodát, amikor a pénzügyi és a számviteli vezető is távozik? Ki fogja vezetni azt a jogi irodát, ahol egyetlen jogászon kívül mindenki távozik? Ki fogja vállalni a közbeszerzések bonyolítását amikor a polgármester sértegetései miatt mindenki távozott? Mi lesz a Polgármesteri Hivatal teljes informatikai hálózatával, amikor minden kollégát elmartak? Tényleg azt hiszi bárki hogy ez kívülről gond nélkül megoldható lesz?

Mindannyiunk érdekében kívánom Márki-Zay Péternek hogy sürgősen találja meg a megfelelő embereket és ne engedje, hogy az eddig jól működő város megfelelő szaktudás hiányában hanyatlani kezdjen. Most mondom, a megoldás nem az elődeire való mutogatás. Itt az idő, most már valamit a tisztogatáson kívül is fel kellene mutatni. Itt az idő elengedni az országos politikai álmok kergetését, a választási eredmények jogerősek, és ott úgy tűnik nem osztottak lapot! Itt az idő megbékélni a helyi vállalkozókkal és végrehajtani a Közgyűlés fejlesztési döntéseit. Személyes ellenszenv nem lehet oka milliárdos pályázati forrásokról való lemondásnak. Igen, polgármester úr, ha nem hajlandó szerződést kötni a közbeszerzés győztesével, a Város elengedi a Zöld Vásárhely programot, melynek keretében megvalósulhat a Kossuth helyére tervezett tó és park.

Igen, mielőtt nagy vehemenciával ezt bejelentette a sajtónak talán illett volna utánna néznie miről beszél. A beruházás nem modern városok program ami esetleg ütemezhető, hanem TOP beruházás, aminek december 31-ig meg kell valósulnia, vagy a pénz elvész. Tudja Ön, hogy egy új közbeszerzés lefolytatása 3 hónap, plusz a szerződéskötés, és akkor már vége is a nyárnak, és decemberig el is kell a számlákkal számolni?

És hogy a beruházás Vásárhelynek egyetlen forintjába sem kerülne? Persze semmi sem drága, első a személyes bosszú, a város érdeke itt igazán nem számít.

Polgármester Úr! Sokkal kevesebb média szereplés, sokkal több alázat a város iránt!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések