Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Van otthon egy kis burgonya és sajt? Készítse el ezt és garantáltan a gyerek kedvence lesz!

Önmagában is nagyon ízletes, de akár főzelékek mellé is kínálhatjuk. A burgonyás masszába tetszés szerint fokhagymát is tehetünk, különböző fűszerekkel ízesíthetjük. Könnyen elkészíthető és fenséges íze van!

Hozzávalók:

5 közepes méretű főtt burgonya
2 tojás
100 g zsemlemorzsa
100 g sajt
3 evőkanál liszt
olaj
bors

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet.

A sajtot szeletekre vágjuk.

A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroketteket formálunk, a közepükbe egy szelet sajtot teszünk. A megformázott burgonyás finomságokat a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések