A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Toroczkai üzenete a vonagáboristáknak

Toroczkai Lászlóról számos hazugságot terjesztenek, miután Vona Gábor lemondását követően bejelentette, hogy ő is indul a Jobbik vezetését jelentő elnöki posztért. Toroczkai (aki jelenleg a Jobbik alelnöke), nem fejtette ki, hogy kik is rágalmazzák, de információink szerint akár a Jobbikban lévő, pozíciójukat és fizetésüket féltő irodisták is állhatnak a háttérben, akik még az álhírgyártásról sem rettennek vissza, illetve ugyanúgy külső zavarkeltés is lehet, hogy még tovább bomlasszák a Jobbikot.
Az is beszédes, hogy a Jobbikhoz köthető, Zsúrpubi oldal, és annak facebook-társoldala, a Vona Gábor visszavárunk című is közölt hazugságokat, összevágott felvételeket Toroczkairól, amire szintén reagálni kényszerült. A legdurvább, hogy a Jobbik házatáján is feltűnnek a Habony-média szennyét idéző álhírgyártó oldalak… Olyanokká váltak volna, mint akik ellen harcolnak?!

Toroczkai László Facebook-oldalán reagált az őt ért vádakra, amit alább közlünk teljes terjedelmében:

Állítólag nem vagyok elég néppárti, csak egy szűk réteg fogadna el, elszigetelődnénk, viszályokat okoznék, aztán miután vérfürdőt rendeznék a megválasztásomat követően, kukagyújtogatókat hoznék a Jobbikba.

Tényleg vicces állítások. Nézzük ezzel szemben a tényeket:

A Jobbik történetének két legjobb választási eredményét hoztam eddig, 2013-ban 71,5%-kal győztem le a másfél évtizede regnáló fideszes polgármestert, egy évvel később 100%-kal választottak újra, az ellenfeleim el sem indultak, jobb- és baloldaliak szavaztak rám, szegényebbeket és gazdagabbakat is tudok képviselni. Ennél néppártibb senki sem tud lenni. És ehhez nem kellett szembeköpnöm sem magam azzal, hogy “amit 2010 előtt mondtam, az nem volt igaz”.

Az is igaz volt, akkor is a népem iránti szeretet vezérelt, és most is. Akkor is a hazámat szolgáltam, ahogy most is. Az idők és a feladatok változhatnak, szélesedhet a látókörünk, de az út, amin egykor elindultunk, most is ugyanaz. Ahogy nekünk sem szabad köpönyeget cserélni, forgatni.

Ami a legfontosabb azonban, hogy a világ változik. Talán senki sem nyilatkozott a Jobbikból annyit külföldi médiumoknak az elmúlt években, mint jómagam. A BBC-től a CNN-en át az Al Jazeeráig volt itt nálam mindenki a világ minden szegletéből, és nem kukagyújtogatásokról kérdeztek, ugyanis az, amit én nagyon régóta képviselek, lassan az egész világon kezd uralkodóvá válni. Donald Trump kampánycsapata mögötti ötletgyárosok az amerikai elnökválasztási kampány idején itt jártak nálam Ásotthalmon, talán sokan még emlékeznek rá. Nem csupán Amerikában, de Nyugat-Európában is mindenhol az a vonal került az elmúlt években a kormányzás közelébe, akik a legközelebb állnak hozzám. Lengyelországban, Varsóban tavaly novemberben százezer ember előtt mondhattam beszédet. Ez lenne a velem érkező elszigeteltség?

A fideszes polgármester által Ásotthalmon keltett viszályok a polgármesterségem óta megszűntek. Másokkal ellentétben én azt mondtam, hogy bárkivel együtt tudnék dolgozni a képviselő-testületben, hiszek a demokráciában, döntsön a nép. Lassan öt éve dolgozom együtt egy kizárólag függetlenekből álló képviselő-testülettel, és bár építő jellegű viták vannak időnként közöttünk, ma már konstruktívan, békésen, közösen dolgozunk a településünkért. Nem voltak botrányok, nem akarta feloszlatni magát a képviselő-testület… A megválasztásom után nem kezdtem tisztogatásba, a hivatalban, intézményekben dolgozók többsége még az előző polgármester idején kezdte a munkáját, én mindenkit kizárólag a teljesítménye alapján ítélek meg, ahol változások történtek, ott objektív indokaim voltak.

Eközben a korrupt fideszes polgármester által korábban csődbe vitt Ásotthalom már évek óta stabil pénzügyi lábakon áll, jelenleg 1,2 milliárd forint összértékű beruházás-sorozat kezdődik Ásotthalmon, és a trianoni határon átívelő kerékpárúttal kötjük össze a településünket Szabadka városával.

Az első egy évben az országot járva, a vidékre különösen összpontosítva, a tagságot lelkesítve, visszaadnám a Jobbikot azoknak, akiket megillet, eközben pedig az országgyűlési frakciónk vezetését Volner János barátomra bíznám, nincs nála erre a feladatra rátermettebb ember ma a pártban, mi ketten pedig szintén kiválóan együtt tudunk dolgozni.

Nálunk Ásotthalmon rend, béke, együttműködés és a fejlődést szolgáló közös munka van. A Jobbik elnökjelöltjeként is ezt tudom ígérni. Erre van ugyanis szükség a győzelemhez.

Kármentésbe kezdtek Vona emberei, megszüntetnék a Jobbik az elnöki vétót

Mentené a menthetőt a Jobbik vezetése arra az esetre, ha Toroczkai László lenne az új elnök. Vona Gábor emberei a hatalom részbeni megtartásának érdekében még azt az elnöki vétót is eltörölnék, amellyel két éve épp a bukott pártelnök zárta ki radikális alelnökeit.

Elképesztő vészforgatókönyvvel készülnek a Jobbikban Vona Gábor emberei arra az esetre, ha Toroczkai Lászlót választanák elnöknek a tisztújító kongresszuson. Információink szerint a szerdai választmányon felmerült, hogy eltörölnék annak az elnöki vétónak a jogi lehetőségét, amellyel 2016-ban épp Vona akadályozta meg három alelnökének, Szávay Istvánnak, Novák Elődnek és Apáti Istvánnak az alelnöki jelölését. A párton belül nagy port kavaró döntéssel Vona a radikális irányvonalat képviselő tagokat tette ki a vezetőségből.

Most viszont, hogy a Vona által is pártfogolt Sneider Tamással és Gyöngyösi Mártonnal szemben Toroczkai egyre esélyesebb az elnöki posztra, a pártvezetés attól tart, hogy Toroczkai ugyanazzal az elnöki vétóval élne, amellyel két évvel ezelőtt Vona kizárta a számára terhes alelnököket.

Abban az esetben azonban, ha az elnöki vétó kikerülne a párt alapszabályából, kizárólag a kongresszus dönthetne az alelnökök személyéről, vagyis a vonaista vonalnak is lenne esélye arra, hogy maradjon embere a párt felső vezetésében.

A választmányon a vezetés lemondott a társelnöki rendszer ötletéről, ehelyett elnök-elnökhelyettesi verzióról dönthet holnap a kongresszus, amelyet információink szerint a Lurdy Házban tartanak. A Vona-párti vezetés azonban továbbra is Sneidert és Gyöngyösit támogatja az elnöki és a helyettesi posztra, erről a május közepei tisztújításon döntenek.

Úgy tudjuk, azért ragaszkodnak kettejükhöz, mert Sneider Vona hűséges követője, de nincs diplomája, és az idegen nyelvekkel is hadilábon áll. Gyöngyösi ugyanakkor diplomás közgazdász, több nemzetközi cégnél dolgozott, több idegen nyelven is beszél. Vagyis Sneider lenne a Jobbik arca, és Gyöngyösi a párt esze.

A vezetés azzal próbál riadalmat kelteni a tagságban, hogy ha Toroczkai lenne az elnök, az pártszakadáshoz vezetne, holott állítólag pontosan Sneider az, aki egyáltalán nem akarna Toroczkai­val és annak támogatóival együtt dolgozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések