Az eredeti recept krumpli helyett rizzsel készült, víz helyett húslevest vagy leveskockát ajánlott. Én kicsit módosítottam rajta, így is finom.
Hozzávalók / 4 adag
30 dkg friss spenót
3 közepes db burgonya
4 db tojás
1 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 l víz
2 ek napraforgó olaj
0.5 teáskanál citromlé (vagy ecet)
Elkészítés
A kockára vágott krumplit sós vízbe főni tesszük.
A csíkokra vágott spenótot a zúzott fokhagymával az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fővő krumplihoz, és ízesítjük.
Óvatosan beleengedjük a sorra feltört tojásokat.
Citromlével vagy ecettel savanyítjuk. A végén hozzáadjuk a tejföllel ekavart lisztet. (A liszt el is maradhat).
Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
0 Megjegyzések