Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Spenótleves buggyantott tojással

Az eredeti recept krumpli helyett rizzsel készült, víz helyett húslevest vagy leveskockát ajánlott. Én kicsit módosítottam rajta, így is finom.

Hozzávalók / 4 adag

30 dkg friss spenót
3 közepes db burgonya
4 db tojás
1 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 l víz
2 ek napraforgó olaj
0.5 teáskanál citromlé (vagy ecet)

Elkészítés

A kockára vágott krumplit sós vízbe főni tesszük.
A csíkokra vágott spenótot a zúzott fokhagymával az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fővő krumplihoz, és  ízesítjük.
Óvatosan beleengedjük a sorra feltört tojásokat.
Citromlével vagy ecettel savanyítjuk. A végén hozzáadjuk a tejföllel ekavart lisztet. (A liszt el is maradhat).
Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések