Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Spenótleves buggyantott tojással

Az eredeti recept krumpli helyett rizzsel készült, víz helyett húslevest vagy leveskockát ajánlott. Én kicsit módosítottam rajta, így is finom.

Hozzávalók / 4 adag

30 dkg friss spenót
3 közepes db burgonya
4 db tojás
1 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 l víz
2 ek napraforgó olaj
0.5 teáskanál citromlé (vagy ecet)

Elkészítés

A kockára vágott krumplit sós vízbe főni tesszük.
A csíkokra vágott spenótot a zúzott fokhagymával az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fővő krumplihoz, és  ízesítjük.
Óvatosan beleengedjük a sorra feltört tojásokat.
Citromlével vagy ecettel savanyítjuk. A végén hozzáadjuk a tejföllel ekavart lisztet. (A liszt el is maradhat).
Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések