A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pompás, krémes csokitorta sütés nélkül: sokan elkérik majd a receptjét

A meleggel együtt eljött a sütés nélküli édességek ideje. Ez a sajtrémes csokitorta nemcsak mutatós, finom is.
A sajttortánál csak nehezen találsz egyszerűbb édességet. Csokival bolondítva különösen finom, és bármilyen alkalomra tökéletes. Érdemes a mascarponét előre kivenni a hűtőből, mert akkor tudod szép simára keverni. A krémsajt tejszínnel gazdagítva rendkívül krémes lesz. Kipróbálhatod ét-, tej- és fehércsokival is. 

Hozzávalók 16 szelethez:

TORTAALAPHOZ
20 dkg keksz
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál kávé

KRÉMHEZ
25 dkg krémsajt
10 dkg étcsoki
5 dkg cukor
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor

TETEJÉRE
csokiforgács

Elkészítés:

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, a kakaót és a kávét, az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára.

A krémhez a csokit olvaszd fel vízgőz felett, és várd meg, míg langyosra hűl. Addig a krémsajtot habosítsd a cukorral, a vaníliával és az olvasztott, kihűlt csokival. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, és egyenletesen kend a süti tetejére, majd szórd meg csokiforgáccsal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, utána kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések