Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű, citromos piskóta tejszínhabbal: puha és magas lesz a tészta

Pár perces plusz munkával az egyszerű, vizes piskótából mesés, citromos, habos sütit készíthetsz.
Egyszerre fanyar és édeskés: a citromos-tejszínes piskóta csodás süti, aminek képtelenség ellenállni. Az alapja a pihe-puha vizes piskóta, amit a kezdők sem rontanak el. Olcsóbb, mint a hagyományos tészta, hisz kevesebb tojás kell bele. A tejszínnel meg is töltheted, és a tetejére is kanalazhatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

PISKÓTÁHOZ
16 dkg cukor
16 dkg liszt
4 evőkanál víz
4 db tojás
1 db citrom
1 csipet só

HABOS RÉTEGHEZ
8 dkg cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 db citrom

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Egy másik edényben a sárgáját keverd ki jól a cukorral, adagold hozzá több részletben a lisztet, majd kanalanként add hozzá a vizet, és szórd bele a citrom reszelt héját. A végén óvatosan forgasd bele a fehérjehabot. Vigyázz, nehogy megtörd.

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta elválik az edény szélétől, biztos, hogy elkészült. Borítsd a piskótát egy tálra vagy tálcára. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, add hozzá a cukrot, és egyengesd a piskóta tetejére. Reszeld rá az alaposan megmosott citrom héját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések