A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meséljétek el gyermekeiteknek, miért nem lehet együtt tüntetni Gyurcsány Ferenccel! – Nagy Ervin

Nagy ma a felnőtté váló gyermekek szüleinek felelőssége. És biztos vagyok benne, hogy elviselhetetlen kősziklaként fogja nyomni vállukat, ha nem mesélnek nekik arról, hogy mi történt 2006 őszén. Ha nem mondják el, hogy milyen volt az élet a Gyurcsány- és végül a Bajnai-kormány idején. Mert ők nem emlékezhetnek, nem tudhatják azt, hisz még csak kisgyermekek voltak. Ma viszont már nagykorú szavazók, így el kell nekik mondani azt is, hogy mehetünk ugyan tüntetni a kormány ellenében, de nem állhatunk Gyurcsány Ferenc mellett a tömegben egy percig sem. 
Ma olyanok is szavaztak, akik csupán 6-7 évesek, vagy alsó tagozatosak voltak akkor, mikor Gyurcsány Ferenc és a rendőrség vezetői hagyták (vagy utasították?), hogy embereket verjenek az utcán, hogy lőjenek azokra, akik ugyanúgy tüntettek, mint szombaton és a következő szombaton fognak tüntetni mások. Sőt! Aki csak megemlékezni ment az 56-os forradalomra vagy véletlenül arra járt, az is kapott pár pofont, gumibotozást, esetleg gyalázatos módon egy zárkában kellett rettegniük a hatalomtól.

Ilyen is volt, bizony! Még akkor is, ha a ma tüntetők egy részét akkoriban csak a nagyszünetben lejátszott udvari focimeccs vagy a pörgősszoknya és az ugrálókötél-bajnokság érdekelte. De, ha nem is tapasztalták, akkor is megtörtént.

Ezért (sem) lehet ma együtt tüntetni a kormány ellen Gyurcsány Ferenccel!

De ezt el kell nekik mesélni, meg kell nekik mutatni, meg kell velük értetni – ez pedig a szülők dolga és felelőssége.

Persze, aki ma 18-20 éves, annak a vérében van a lázadás. Nincs is ezzel semmi baj. Ez a természet és a társadalom rendje, a generációváltások logikája.
Demokrácia van és véleményszabadság. De létezik moralitás is… Ez pedig azt parancsolja nekünk, hogy Gyurcsány Ferenccel nem megyünk tüntetni a hatalom ellen. Mert nem!
Aki még emlékszik 2006 őszére, az tudja miről beszélek. Aki nem, azt pedig emlékeztetni kell rá. Vagy el kell neki mesélni, hogy tisztán lásson.

Aki még emlékszik 2006 őszére, az tudja miről beszélek. Aki nem, azt pedig emlékeztetni kell rá. Vagy el kell neki mesélni, hogy tisztán lásson.

És ez, hangsúlyozom, a szülők felelőssége!

Meséljetek hát nekik a vizitdíjról, a tandíjról, a lepusztuló egészségügyről, az eladósodott önkormányzatokról, a devizahitelről! Meséljetek nekik a hazugságokról, a gázáremelésről, az inflációról, a munkanélküliségről! Meséljétek el, hogy mit tett ez az ember a szocialistákkal és az SZDSZ-szel karöltve! De meséljetek bármiről, ami eszetekbe jut – mindegy, csak mutassátok meg nekik, hogy lehet elégedetlenkedni, lehet más véleményen lenni, lehet tüntetni, de Gyurcsány Ferenccel egy sorban vonulni nem.

Ez nem politikai, ez morális kérdés, ami szerintem (és remélhetőleg a többség szerint is) magasabb rendű dolog.


(Vezető kép: Szigetváry Zsolt / MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések