A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszűnik a CIA magyarországi hírmondója, a Budapest Beacon

Csapás csapás hátán, miután Simicska Lajos a hét elején elárulta dolgozóit, és azonnal hatállyal beszántotta a Magyar Nemzetet, valamint a Lánchíd Rádiót, a példaértékűen etikus, és kiegyensúlyozott újságírás másik világítótornya, a Budapest Beacon is megszünteti tevékenységét. A portál tulajdonosa, a CIA pénzelte hivatásos felforgatóember, Richard Field (képünkön) szerint egyebek mellett azért dobják be a törülközőt, mert a Magyar Nemzet hiányában már nem tudnak igazi híreket feldolgozni.
A Magyar Nemzet után a Budapest Beacon nevű hírportál is bedobta a törülközőt pénteken, a sajtó működésében jártasak számára rendhagyónak nevezhető, búcsúzónak szánt utolsó bejegyzésben a lap vezető szerkesztője, Lestyánszky Ádám készített interjút Richard Field felelős szerkesztővel.

Ha a Magyar Nemzet időben kapcsolt volna, és nem hagyja ki a hasonló poént, akkor szerdai utolsó számában Gazda Albert is beszélgethetett volna egy jót Schlecht Csabával a megszűnés okairól. A két történet ugyanakkor szervesen összekapcsolódik, mivel Lestyánszky és Field dialógusából kiderül, hogy a Budapest Beacon egyebek mellett azért szűnik meg, mert a Magyar Nemzet elestével az utolsó mértékadó, hiteles hírforrás is az enyészeté lett, nincs már miből tájékozódniuk, így aztán írniuk sincs miről igazán.

Field magyarázata szerint korábban négy-öt hírforrásból merítkeztek, ezekből pedig mára szinte semmi sem maradt. Magyarországon valószínűleg ezután is sok dolog történik majd, amelyek muníciót adhatnak egy-egy, vagy bármennyi hírportálnak, amennyiben informálni akarják célközönségeiket, Fieldék ezt azonban a jelek szerint másképp látják.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a világpolgár Richard Field a közéletből is távozik-e, vagy csak az amúgy marginális Budapest Beacon hír, és financiális deficitjén kesereg. Annyi biztos, hogy a kiadója megmarad, és továbbra is finanszírozza az Abcúg nevű, hírportálnak álmodott blogot, amely fontos társadalmi kérdéseket feszeget, folyamatosan napirenden tartja például az olyan jelenségeket, mint az, hogy a faluszéli cigánysorokon szegény emberek élnek.

Field elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar közbeszédben is, amikor nyilvánosan vont párhuzamot Adolf Hitler és Orbán Viktor között, emellett egyebek mellett Fieldtől ered az, a suttogó propagandának örök csámcsognivalót jelentő híresztelés is, hogy a magyar miniszterelnök cigány származású.

A korábban egyebek mellet az LMP-vel, a TASZ-szal, Juhász Péter egykori Millájával, Soros Györggyel és a CIA-val is régóta bensőséges kapcsolatokat ápoló Fieldtől más esetekben sem áll távolt a roma kártya kijátszása, ő volt 2011-ben a gyöngyöspatai romák „evakuálásaként” elhíresült bohózat főszervezője és reklámarca, amely az abból következő nemzetközi médiahisztéria miatt súlyos károkat okozott Magyarország megítélésében. Van egy olyan érzésünk, hogy hallunk még Richard Fieldről Magyarországgal kapcsolatban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések